Verpakkingsmateriaal

Verpakkingsmateriaal

Verpakkingsmateriaal is een ruim begrip, we kennen namelijk veel verschillende verpakkingsmaterialen.

Kartonnen verzenddozen is natuurlijk een hele belangrijke in het logistieke proces.

We hebben namelijk verpakkingen waar u netjes uw spullen in kunnen verzenden, aan de ene zijde breekbare en kostbare producten. Aan de andere kant producten die niet fragiel zijn, denk bijvoorbeeld aan kleding. Kleding is niet kwetsbaar als het gaat om stoten en klappen, echter wel tegen vocht, en de mogelijkheid dat het scheurt of anderzijds beschadigd of misschien diefstal zelfs wordt tijdens het verzendproces.

Daarin is het goed te bedenken wat voor verpakkingsmateriaal heb ik nodig en op welke manier is het product wat misschien niet kwetsbaar lijkt mogelijkerwijs toch kwetsbaar. Deze variabelen even gecategoriseerd in:

 • Stoten
 • Indrukken
 • Vallen
 • Vocht
 • Diefstal

Deze verschillende items hebben dan ook verschillende soorten verpakkingsmateriaal. Waar de verschillende verpakkingsmaterialen eigen kwaliteiten nodig hebben. Zo zetten we voor bovenstaande kwetsbaarheden verschillende soorten; Dozen, verzendzakken, verpakkingstapes, Opvulmaterialen, etc. in.

Wij zijn een groothandel en hebben een zeer groot assortiment aan verpakkingsmateriaal om te bestellen. Compleet uiteenlopend. Hieronder neem ik in het kort even verschillende verpakkingsmaterialen met u door, zodat u kan zien welke opties er zijn en waar wij ze adviseren om in te zetten. Let wel op dat er meer mogelijkheden zijn, dus de ene verpakking sluit de andere niet uit. formaten.

Kartonnen dozen / verzenddozen:

Deze hebben we in veel modellen en maatvoeringen. maatvoering is helder maar het model kan voor bepaalde toepassingen handiger of voordeliger zijn. Echter wat een belangrijk aspect is bij verzenddozen is de kwaliteit/samenstelling van het karton.

We hebben als basis een verdeling in enkelgolf en dubbelgolf. Zoals de naam het al zegt heeft de ene een extra golf in het karton. Dit is om de sterkte op te voeren en punctiewaarde te verbeteren. Beide variabele zorgen voor de specifieke toepassing een betere bescherming. Maar ook zoals eerder genoemd het variabel “indrukken” door een dubbelgolf in te zetten kan de belasting op de kartonnen doos meer hebben dan bij een enkelgolf verzenddoos.

Daarnaast hebben wij kartonnen verzenddozen ook de keuze om de individuele lagen van het karton te verhogen of te verlagen. Logischerwijs hoe zwaarder (grammage) van de individuele lager hoe sterker de doos wordt. Hoe lager, hoe minder de doos kan dragen.

Ook heel belangrijk is de keuze uit welk materiaal die individuele laag is gemaakt. Zo hebben we Kraftlijner (nieuw cellulose –> Lange cellulosevezel) en Testlijner (gerecycled cellulose–> kortere cellulosevezel). Het mag duidelijk zijn dat papier goed te recyclen is, echter per keer dat dit gebeurt verliest papier iets van zijn sterkte. Gerecycled papier is natuurlijk heel milieuvriendelijk tov Kraftlijner.

Daarin dan ook even kort de checklist voor u:

 • Model van de verzenddoos
 • Enkelgolf of dubbelgolf karton
 • Grammage van de lagen
 • Kraft of Testlijner papier als lagen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit geen parate kennis misschien allemaal van u is. Dat is ook waar wij u mee kunnen helpen. Daarin is het altijd goed dit ook te testen. Ook daar kunnen we u voorzien van samples zodat de verpakkingscasus eens getest kan worden.

Opvulmaterialen

Het mooiste is natuurlijk als het product goed aansluit met de doos, echter bij veel situaties is dit helemaal niet mogelijk. het product heeft namelijk JUIST opvul/beschermmaterialen nodig om een veilige zending te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een laptop versturen, deze is er bij gebaat zo min mogelijk klappen en butsen te krijgen tijdens transport. Ondanks dat het product mooi aansluit aan de omdoos wil je zeker nog extra verpakkingsmaterialen aan toevoegen om breuk te voorkomen. Bij ons in de webshop zijn feitelijk alle belangrijke opvulmaterialen om te opvullen te bestellen tegen voordelige prijzen.

Veel voorkomende opvulmaterialen:

 • Fillpak TT
 • Opvulpapier
 • Schuimkorrels
 • Noppenfolie / luchtkussenfolie (al is dit niet echt een opvulmateriaal)

Verpakkingstape:

De dozen goed dichtplakken is natuurlijk onmisbaar, daarin hebben we veel theorieën, echter daar is het ook een persoonlijke voorkeur. Maar ook zeker de prijs, bij veel tape afname adviseren wij ook voor de prijs een PP acryl verpakkingstape in te zetten, tenzij u specifieke wensen heeft of specifieke toepassing (denk aan internationaal transport of hele zware zendingen).

Al met al bent u bij ons aan het juiste adres voor al uw verpakkingsmateriaal. Zoals wij zelf zeggen alles voor het veilig verzenden! Als u twijfelt over iets neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een willekeurige vraag over kartonnen dozen op maat of eventueel bedrukte kartonnen dozen, dan adviseren wij u graag naar de mogelijkheden. Ook voor een vrijblijvende calculatie van de tarieven kunt u bij ons terecht. U kunt ook gemakkelijk onderstaand contactformulier invullen.

Met vriendelijke groet,

Team 123 Kartonnen Dozen

Heeft u nog vragen? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op:

  Uw naam + bedrijfsnaam

  Uw emailadres

  Uw telefoonnummer

  Terugbelverzoek

  Onderwerp

  Uw bericht

  Heeft u een vraag of vragen?​​

  Wij staan u maar al te graag te woord. Vul het contactformulier in en u ontvangt spoedig een antwoord (wij antwoorden doorgaans binnen 24 uur).