Enkele iconen kunnen niet geladen worden. Dit kan mogelijk worden veroorzaakt door een (te) strenge Adblocker. Schakel uw Adblocker uit voor een volledigere ervaring van deze website.
U heeft JavaScript uitgeschakeld staan in uw browser. Hierdoor werkt deze website niet naar behoren. Activeer JavaScript en ververs deze pagina alvorens verder te gaan.
Wij detecteren dat u gebruik maakt van een Adblocker. Adblockers kunnen de werking van de site nadelig beïnvloeden. Ervaart u problemen? Schakel de Adblocker uit en probeer het opnieuw.

Palletdoos

Palletdoos / Palletdozen

Palletdozen zijn eigenlijk gewoon grote Amerikaanse vouwdozen gemaakt van dubbelgolf karton (zodat ze extra stevig zijn) die perfect op een pallet geplaatst kunnen worden. De kartonnen dozen moeten dan ook bepaalde afmetingen hebben zodat ze naast elkaar en/of op elkaar perfect op een pallet passen. De palletdozen zijn leverbaar met een open en een gesloten bovenkant, de dozen met een open boven kant kunnen wel geleverd worden met een soort overlegger zodat ze niet helemaal open gemaakt hoeven te worden bij gebruik. Ook is het mogelijk om een variant te leveren met een laadklep, dit is één hele grote klep aan de zijkant die makkelijk open en dicht kan.

Zoals al genoemd is de kwaliteit van een palletdoos zeer sterk en geschikt voor zware producten. Dit is ook wel nodig wanneer de kartonnen dozen volgeladen zijn en op elkaar geplaatst worden en vervolgens in barre omstandigheden vervoerd. De gemiddelde dikte van een palletdoos is 7mm dubbelgolf karton. Het is cruciaal bij het laden en plaatsen van palletdozen op een pallet dat de verpakkingsregels in acht worden genomen, anders kunnen de dozen verkeerd worden belast en kan het in elkaar storten.

Nadat de kartonnen palletdozen geladen op de pallet geplaatst zijn wordt het erg aangeraden de dozen dicht te plakken met een goede PVC tape. Op deze manier zitten de kartonnen dozen goed dicht en plakken ze goed wanneer er andere dozen bovenop geplaatst worden. Als de dozen eenmaal gesloten zijn en juist op de pallet geplaatst wordt het erg aangeraden om de dozen te omwikkelen met rekwikkelfolie. Dit materiaal is perfect voor het op zijn plaats houden en beschermen van de kartonnen pallet dozen. Wanneer de dozen verstuurd worden hebben ze soms te maken met slechte weersomstandigheden en de rekwikkelfolie kan de zending hier goed tegen beschermen.