Enkele iconen kunnen niet geladen worden. Dit kan mogelijk worden veroorzaakt door een (te) strenge Adblocker. Schakel uw Adblocker uit voor een volledigere ervaring van deze website.
U heeft JavaScript uitgeschakeld staan in uw browser. Hierdoor werkt deze website niet naar behoren. Activeer JavaScript en ververs deze pagina alvorens verder te gaan.
Wij detecteren dat u gebruik maakt van een Adblocker. Adblockers kunnen de werking van de site nadelig beïnvloeden. Ervaart u problemen? Schakel de Adblocker uit en probeer het opnieuw.

Magazijndoos

Magazijndoos

Bij het woord magazijndoos wordt uiteraard meteen gedacht een aan doos die wordt gebruikt voor het opslaan van producten in een magazijn. Niets is minder waar! De magazijndoos is ook perfect voor het verzenden van producten.

De magazijndoos wordt gemaakt op een stansmachine en wordt daarom ook piano geleverd (een stansmachine is een machine waarbij het materiaal als het ware eruit wordt geslagen). Het ideale aan de kartonnen doos is dat deze zonder het gebruik van tape in elkaar gezet kan worden. Een ander kenmerk van een magazijndoos is dat deze aan de voorzijde een lipje heeft waardoor de doos makkelijk kan worden gesloten en geopend. Een ander interessant aspect van de kartonnen doos is dat deze een slotje bevat, door dit slotje kan de doos na sluiting eenvoudig geborgd worden. Dit is ideaal wanneer de doos wel als magazijndoos wordt gebruikt. Het enige nadeel aan dit model is dat de stevigheid wat minder is dan van andere kartonnen dozen, dit komt door de kieren aan de zijkant.  Ook het ontbreken van de stofkleppen (bovenstaande randjes aan de zijkant van de deksel) zorgt ervoor dat de doos een lagere stapelwaarde heeft dan dozen uit een vergelijkbare categorie.

De dozen zijn niet geschikt voor het verzenden van extreem zware producten, maximaal producten van 10kg zijn geschikt. Mocht er interesse zijn in het verzenden van zwaardere producten wordt de Amerikaanse vouwdoos (Fefco 201) aangeraden.

Naast de variant van de magazijndoos met een klep aan de voorzijde is er ook de keus om een magazijndoos met een vaste klep te kiezen. De magazijndoos is bij 123Kartonnen Dozen niet verkrijgbaar in een witte kleur, enkel in bruin. Wel zijn er veel verschillende maten beschikbaar.