Amerikaanse Vouwdoos Dubbelgolf

Terug


Kartonnen Dozen - Amerikaanse Vouwdoos - Fefco 201 - Dubbele Golf

Dubbele golf Kartonnen dozen zijn dozen met twee lagen golfkarton tussen de de binnen en buitenlaag. Dubbele golfkartonnen dozen worden ingezet voor de zwaardere verpakkingsdoeleinden en internationaal transport. U moet zien dat dubbel golf wordt ingezet bij zeer kwetsbare, zware, kostbare pakketten en pakketten die internationaal verstuurd worden. In sommige kwaliteiten worden dubbel golf kartonnen ingezet tot wel een gewicht van 100 kilo. Eveneens zijn dat pakketten die zeer goed gebufferd, gevult zijn en een zeer bedachte gewichtsverdeling hebben. Ook wordt er in dergelijke gevallen extra tape ingezet om scheuren te voorkomen.

Het te belasten gewicht neemt beduidend af naarmate de Amerikaanse vouwdoos groter wordt, dit heeft mede te maken dat de doos een grotere lengte, breedte of hoogte moet overbruggen waardoor de constructie van een doos zwakker wordt. Het exacte gewicht wat een kartonnen doos in 5 of 7mm dubbel golf kan houden is helaas geen exacte wetenschap, in internationaal transport hebben we namelijk ook te maken met condens vorming in containers wat de doos kan verzwakken en ook de buffering van een kartonnen doos kan zorgen dat het maximale te belasten gewicht toe of afneemt. Zo kan een kartonnen doos met slechts een lode kogel van 20 kilo waarschijnlijk de grens van Nederland niet halen terwijl dezelfde doos met een optimale gewichtverdeling van meer dan 20 kilo en goede inpaktechnieken gemakkelijk naar de andere kant van de wereld verstuurd worden. In sommige gevallen zult u misschien twijfelen over welke kwaliteit u in wilt gaan zetten, let dan ook op onze blog. Hier laten we u exact weten wat de manier is om uw doos goed in te pakken.

Kijk hier voor de VIDEO

Mocht in ons overzicht afmeting Kartonnen doos er niet bij staan dan kunnen wij voor u ook een kartonnen doos op maat maken