Enkele iconen kunnen niet geladen worden. Dit kan mogelijk worden veroorzaakt door een (te) strenge Adblocker. Schakel uw Adblocker uit voor een volledigere ervaring van deze website.
U heeft JavaScript uitgeschakeld staan in uw browser. Hierdoor werkt deze website niet naar behoren. Activeer JavaScript en ververs deze pagina alvorens verder te gaan.
Wij detecteren dat u gebruik maakt van een Adblocker. Adblockers kunnen de werking van de site nadelig beïnvloeden. Ervaart u problemen? Schakel de Adblocker uit en probeer het opnieuw.

Wikkeldozen op maat

Wikkeldoos op maat

123dozenopmaat is de leverancier als het gaat om dozen op maat bestellen, Wij zijn de dozen op maat leverancier in Nederland en België. De reden hiervan is dat wij zeer voordelig zijn, een super snelle levertijd en ook daadwerkelijk kwaliteit leveren als het gaat om wikkeldozen op maat.

Wikkeldozen zijn dozen op maat die vooral ingezet worden bij de langere objecten en veelal platte objecten. De doos heeft namelijk een andere opzet waardoor die stevig blijft wanneer iemand bijvoorbeeld een tafelblad of schilderij wil verzenden.

Wikkeldoos op maat in het model Fefco 409 is ideaal omdat de doos namelijk aan de kopse kanten kleine korte klepjes heeft die een extra stevigheid en bescherming bieden aan de inhoudt. Wat je namelijk vaak ziet is dat de kopse kanten van een product de kwetsbare zijdes zijn. We hebben geen exacte cijfers maar logischerwijs zorgt deze opzet voor een extra bescherming van het kwetsbare gedeelte.

In de wikkeldozen op maat series is dit een van de voordeligste model doos, Desondanks kan het een dure aangelegenheid zijn in kleine series. Dat zit hem in het plano doos. Die is namelijk helemaal uitgeklapt erg groot. Deze doos is veelal het voordeligst op basis van een volle pallet.

Wikkeldozen worden gemaakt met boxmaker machines. Deze dozen worden gemaakt middels het invoeren van een kartonnen plaat. De kartonnen plaat maakt verschillende stops waarbij er slits gemaakt worden die het model maken en de rillijnen zetten. Aan het einde krijg je een uitvoer van een kant en klare kartonnen wikkeldoos. Er zit geen extra bewerking meer in de vorm van een belijming zoals we die kennen bij andere type kartonnen dozen. Dat maakt in sommige gevallen dat deze doos voordeliger kan zijn.

Voor wat betreft de in te zetten karton kwaliteiten, is bijna alles mogelijk in de conventionele kwaliteiten die wij bieden. Zowel de enkelgolf als de verschillende soorten dubbelgolf karton. Wel zien we dat in dubbelgolf als je werkt met hele lage hoogtes (bijvoorbeeld 25mm) dat het in die kwaliteiten soms lastiger vouwen is en dat de wikkeldoos op maat vooraf voor gevouwen moet worden.

Het inzetten van een Wikkeldoos als een fefco 409 is veelal een vrij specifieke toepassing, mede omdat deze wijze van verpakking eigenlijk gedaan word als andere modellen geen uitkomst bieden. De fefco 409 wikkeldoos op maat heeft namelijk in tegenstelling tot andere modellen 3 zijdes die getaped dienen te worden. Het kan dan ook zijn dat dit dus extra tijd vergt.

Daarnaast is een veel geziene wikkeldoos de fefco 404, dit type wikkeldoos op maat leent zich ideaal als schilderijdoos of als schilderijverpakking. Deze wikkeldoos op maat bestaat uit twee stukken en heeft net als de andere wikkeldoos fefco 409 een extra bescherming, wel iets anders en niet doormiddel van een dubbel flapje. Maar wanneer de klant een stukje overlap creëert in het buitenpaneel dan brengt dat een soort van stootrandje mee.

Al met al is het handigst deze doos in te zetten wanneer andere dozen, denk aan Amerikaanse vouwdoos geen goede oplossing bieden. Dus zoals hierboven ook al besproken wanneer de hoogte te laag is of dat er een extra bescherming gevraagd wordt van de hoeken. Er zijn wel meer toepassingen te noemen wanneer dit model een betere keuze is.

Voor het bedrukken van deze doos zijn wel mogelijkheden, echter is hierin de keuze niet reuze. Door het enorme formaat kunnen we deze in weinig gevallen printen. Daarin is de breedte van de printer te beperkt. Wel zijn er mogelijkheden om deze flexo te bedrukken. Echter is flexo bedrukken veelal pas interessant vanaf 250 tot 500 stuks. Ook is voor het bedrukken van een wikkeldoos op maat een cliché benodigd. Een cliché is eigenlijk een soort van industrieel stempel.
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande interesse in een wikkeldoos op maat, of denkt u dat dit type doos voor uw zendingen een geschikt oplossing is. Neem dan vandaag nog contact met ons voor de mogelijkheden. Wij hebben verschillende doos op maat specialisten die u graag helpen bij het maken van de juiste keuze, of u verder kunnen helpen met de afwegingen.

Wij zijn bereiken op ons telefoonnummer 070 7521702 of per mail op info@123dozenopmaat.nl Dit kan natuurlijk gaan over een wikkeldoos op maat. Maar uiteraard ook voor vragen over andere type modellen of wat algemener over karton kwaliteiten.

Wij zijn in bovenstaand stuk verder in gegaan op twee modellen wikkeldozen op maat, mocht u vragen hebben over andere modellen wikkeldozen dan doen we dat natuurlijk graag. Bijna ieder model wikkeldoos kunnen wij leveren.