Wikkeldoos op maat

Kartonnen Wikkeldoos / wikkeldozen op maat

Kartonnen wikkeldozen (Fefco 0409) op maat gemaakt zijn voordeliger dan de gemiddelde kartonnen doos. Dit is het geval omdat er bij een kartonnen wikkeldoos geen verlijming aan de binnenkant nodig is, dit in tegenstelling tot de meest bekende vouwdoos, de Fefco 201.

Een wikkeldoos is een doos die om het product heen wordt geslagen, dit is perfect voor platte langwerpige producten.. Het in elkaar zetten van een wikkeldoos is wel een stuk ingewikkelder dan een standaard kartonnen doos. Bij een Fefco 0409 is het noodzakelijk dat de kopse kant van de doos langs de lange zijde gesloten wordt. Als dit niet gebeurt dan is de kartonnen doos niet juist gesloten en is de kans dat hij weer opent.

Het grote voordeel aan een wikkeldoos op maat is dat deze al vanaf een hoogte van 20mm geproduceerd kan worden, in tegenstelling tot een standaard kartonnen doos waar de minimale hoogte 60mm bedraagt. De kartonnen vouwdozen worden meestal gebruikt als kalenderdozen, schilderijdozen of snowboarddozen. Het is uiteraard ook mogelijk deze te gebruiken voor andere platte voorwerpen.

De kartonnen wikkeldoos op maat is verkrijgbaar in enkelgolf of dubbelgolf, ook is de wikkeldoos die op maat wordt gemaakt mogelijk om te produceren met wit of bruin karton. Of indien gewenst met een bedrukking over de hele kartonnen doos.