Magazijndoos op maat

Magazijndoos op maat

Ook voor in het magazijn is het mogelijk om dozen op maat te laten maken. De magazijndozen kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor verzending van producten. Er zijn een aantal standaard maten van de magazijndozen op voorraad maar het kan natuurlijk het geval zijn dat dit niet deze niet de juiste afmetingen hebben.

Het unieke aan een magazijndoos (Fefco 0421) is dat doormiddel van een slotje aan de voorzijde de doos makkelijk gesloten kan worden. Daarom is er geen tape of plakband nodig om de kartonnen doos te sluiten, het wordt wel aangeraden om voor de zekerheid een stukje tape aan de voorzijde te plaatsen voor extra stevigheid.

De magazijndozen kunnen wel maar maximaal tot 10kg gebruikt worden, ook als de doos op maat wordt gemaakt in een enkelgolf karton is dit het geval. Als de magazijndoos in een dubbelgolf wordt gemaakt is hij wel geschikt voor zwaardere producten maar dan is het vaak lastiger om de doos in elkaar te vouwen. Daarom wordt er altijd per aanvraag bekeken wat de beste optie is. Mochten er hele zware producten in worden verzonden is het vaak beter om toch voor een andere kartonnen doos te kiezen.

Naast het op maat maken is het ook mogelijk om de magazijndozen te bedrukken. Een mooie bedrukte magazijndoos met een logo of afbeelding biedt een professionele uitstraling.