Enkele iconen kunnen niet geladen worden. Dit kan mogelijk worden veroorzaakt door een (te) strenge Adblocker. Schakel uw Adblocker uit voor een volledigere ervaring van deze website.
U heeft JavaScript uitgeschakeld staan in uw browser. Hierdoor werkt deze website niet naar behoren. Activeer JavaScript en ververs deze pagina alvorens verder te gaan.
Wij detecteren dat u gebruik maakt van een Adblocker. Adblockers kunnen de werking van de site nadelig beïnvloeden. Ervaart u problemen? Schakel de Adblocker uit en probeer het opnieuw.

Kartonnen plaat op maat

Kartonnenplaat op maat

Een kartonnenplaat op maat kan verschillende functies hebben, hieronder zal ik een aantal van deze functies bespreken. Ook zal ik de verschillende kwaliteiten en manieren van produceren bespreken.

Een kartonnen plaat wordt vervaardigd vanuit op zijn minst drie lagen papier die door een Golfkartonmachine als ware aan elkaar geplakt worden met een zetmeellijm. Dit is even simpel uitgelegd ik zal er wat dieper op in gaan. Het moeten op zijn minst drie lagen papier zijn want een golfkartonnenplaat heeft een binnenliner, een buitenliner en uiteraard een golf vandaar de naam golfkarton. Deze lagen papier kunnen de sterkte van het golfkarton in zekere maten bepalen. Er bestaan verschillende soorten papier die worden gebruikt om golfkarton te maken. De drie meest gebruikte zijn kraftliner, testliner en wellenstof. Het kraftliner papier is wat wij een virgin materiaal noemen, of te wel een papiersoort die direct wordt vervaardigd vanuit houtvezels. Hierdoor betreft het nieuw cellulose de voordelen hiervan zijn dat de vezels langer zijn dan bij gerecyclede papiersoorten. Dit heeft weer een positieve werking op de vochtwering van het papier. Uiteraard bestaat er geen vochtbestendig papier zonder dat hier plastic aan te past komt, maar een karftliner papier soort houdt in de praktijk wat beter stand tegen vocht dan bijvoorbeeld een testliner. Waarmee wij aankomen bij de volgende papier kwaliteit namelijk testliner. Het testliner papier is een papier soort die vervaardigd is vanuit oud papier wat het dus gerecycled materiaal maakt. Deze vezel zijn doordat het gerecycled materiaal betreft een stuk korter en dus ook minder bestendig tegen vocht. Wellenstof is de laatste van de drie en is materiaal dat meerdere malen gerecycled is. Hierdoor kan het, het minst tegen vocht en is het door de korte vezel structuur aanzienlijk zwakker dan de andere twee papier soorten. Dan komen wij uit bij de opbouw van het golfkarton, bij ons bestaat het golfkarton eigenlijk altijd uit een kraftliner aan de buitenkant als buiten laat van het karton. De golf zelf is gemaakt als wellenstof omdat dit materiaal prima geschikt is hiervoor en het zonde is om stevig materiaal als kraftliner of testliner in te zetten. De binnenliner bestaat bij ons meestal uit een testliner. Een testliner is prima geschikt om stevigheid te geven aan de platen alleen is het wat minder bestendig tegen vocht vandaar dat deze papier soort aan de binnenkant van de doos komt. Wij kunnen uiteraard op aanvraag ook golfkartonnenplaten van testliner binnen en buitenkant maken of juist andersom kraftliner binnen en buiten.

De golfkartonmachine kan grote kartonnenplaten maken die vervolgens gebruikt kunnen worden om dozen van te maken maar deze platen kunnen ook door herverwerkingsmachines gebruikt worden om kleinere kartonnen platen van te snijden. Kartonnenplaten kunnen bijvoorbeeld ingezet worden als tussen leggen of afdekvel voor bijvoorbeeld een pallet. Ook gebruiken sommige bedrijven kleine kartonnenplaatjes als inlay of scheidingswant zodat de producten die ze in de dozen versturen elkaar niet raken tijdens transport en dus niet beschadigen. Wij hebben zelfs een keer kartonnenplaten geleverd als opvulling van dozen zodat de producten stevig in de doos zaten.

Bovenstaande is helaas geen exacte wiskunde en in de praktijk kunnen de verschillende papier soorten zich altijd anders gedragen dan omschreven. Mocht je vragen hebben over welke kwaliteit je nodig hebt aarzel dan niet om contact met ons op te nemen wij bij 123kartonnendozen zitten klaar om je te hulp te staan.