Fefco modellen

Fefco Modellen
Voor internationale aanduiding en herkenbaarheid via elke taal zijn de internationale FEFCO codes geïntroduceerd. Elke kartonnen doos heeft een eigen Fefco code, Fefco is de afkorting voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé oftewel de Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten. Hieronder verschillende Fefco codes uitgelegd inclusief afbeelding.

Amerikaanse Vouwdoos – Fefco 201
De Amerikaanse vouwdoos is wereldwijd het model wat het meest verkocht en gebruikt wordt. Dit model doos wordt wereldwijd zoveel gebruikt omdat het zeer multifunctioneel en handig is. Het wordt gekenmerkt door de twee kleppen aan de onder en bovenkant die makkelijk door tape gesloten kunnen worden. De dozen kunnen ook nog eens makkelijk en ruimtebesparend opgevouwen worden waardoor er minder ruimte nodig is voor het opslaan en verzenden van de kartonnen dozen.  In de webshop van 123 Kartonnen Dozen zijn verschillende varianten van de Amerikaanse vouwdoos verkrijgbaar: enkelgolf, dubbelgolf en een witte variant. Daarnaast is het natuurlijk nog mogelijk Amerikaanse vouwdozen op maat te laten maken, op deze manier zult u altijd de perfecte doos vinden.

Postpakketdoos – Fefco 427
De postpakketdoos, de naam zegt het natuurlijk al, dit model kartonnen doos is geschikt voor het verzenden van pakketjes. Het doosje is zo gemaakt dat hij zo weinig mogelijk indeukt tijdens de verzending. Een ander pluspunt van deze variant is dat er geen tape nodig is om het doosje dicht te maken. Door de gebogen uiteindes van de kartonnen doos kan het zo in elkaar gebouwen worden. Alle postpakketdozen verkrijgbaar bij 123Kartonnen Dozen zijn verkrijgbaar in 2mm en 3mm enkelgolf. Ook zijn er dunne varianten beschikbaar die perfect door de brievenbus passen, dit scheelt weer verzendkosten.

Magazijn doos – Fefco 421
De magazijndozen worden piano aangeleverd en kunnen makkelijk zonder tape in elkaar gezet worden. Magazijndozen die verkrijgbaar zijn op de website van 123Kartonnen Dozen worden geleverd met een slotje aan de voorzijde, op deze manier is de doos makkelijk te openen en te sluiten. De dozen zijn perfect voor het opslaan van producten maar kunnen ook gebruikt worden voor verzending. Het wordt wel aangeraden om de kartonnen dozen niet met meer dan 10 kg te belasten, anders is er een grote kans dat de doos het niet houdt.


Vouwdoos openstaande kleppen – Fefco 200
Palletdozen zijn natuurlijk perfect voor op een pallet. De afmetingen van de kartonnen palletdozen zijn perfect voor het stapelen op een pallet. Wanneer de palletdozen naast en op elkaar gezet worden met deze afmetingen passen ze perfect op een pallet. De dozen zijn gemaakt van een dikke golfkwaliteit karton; 7mm dubbelgolf kwaliteit. De dozen kunnen in sommige gevallen wel meer dan 250 kilo aan, maar alleen als er niet te veel gewicht wordt geladen aan de wanden van de dozen.


Kartonnen platen – Fefco 110
Kartonnen platen worden voornamelijk ingezet voor het opstapelen van kartonnen dozen op pallets of voor het opstapelen van producten in kartonnen dozen. De platen zijn in verschillende voorraadmaten verkrijgbaar en in verschillende kwaliteiten. Naast de voorraadformaten is het ook mogelijk de kartonnen platen op maat te laten maken. De platen zijn altijd van golfkarton gemaakt zodat ze een zo hoog mogelijke stevigheid en houdbaarheid garanderen.

Er zijn uiteraard nog meer Fefco modellen dan bovenstaand, deze varianten zijn gekozen en uitgelegd omdat ze op voorraad zijn bij 123Kartonnen Dozen in het assortiment.