Service
Nieuwsbrief

Palletdozen


Kartonnen palletdozen

Palletdozen worden zeer veel ingezet voor grote producten of verzamelzendingen op een pallet. Zowel nationaal en internationaal worden deze zeer veel gebruikt.
Een palletdoos is feitelijk een grote kartonnen doos met de maximale afmetingen voor een Europallet of Blokpallet mede om transportkosten te drukken.

Een palletdoos heeft namelijk een afmeting die als buitenafmeting 1200 x 800mm (lengte x breedte voor Europallet) of 1200 x 1000mm (lengte x breedte voor Blokpallet) heeft.
Deze maximale afmetingen zorgen ervoor dat u geen oversteek heeft op de te gebruiken pallet, bij een hoop transporteurs wordt er bij oversteek een toeslag berekend, vandaar het gebruik van palletdozen.

Omdat palletdozen veelal bij zware ladingen gebruikt wordt, zijn onze kartonnen palletdozen ook voorzien van een extra sterke 7mm dubbelgolf kartonkwaliteit.

Palletdozen zijn gebaseerd op buitenafmetingen daarmee dient u rekening te houden dat het inwendig formaat van een palletdoos afwijkt en dus kleiner is. In de categorie palletdozen staan dan ook alle palletdozen genoemd met de binnenafmetingen.
De inwendige afmetingen zijn feitelijk de buitenafmeting minus het materiaal wat als kwaliteit (7mm dubbelgolf karton) wordt ingezet + een kleine toeslag.

Omdat een Palletdoos vaak hoog en ongemakkelijk te vullen is, bieden wij ook diverse modellen met een "laadklep" De palletdoos met laadklep is een palletdoos met twee extra snedes om uw producten gemakkelijk in de doos te kunnen laden.


Kartonnen palletdozen BULKtarieven

Omdat er veel vraag is naar palletdozen voor europallet bij onze klanten, hebben wij een extra grote voorraad op dit artikel. Wij bieden dit product dan ook in een specifieke nog zwaardere kwaliteit aan in BULK.
Dit is een voor ons te noemen exportkwaliteit met zowel Kraftlijner aan de binnenzijde als aan de buitenzijde. Hieronder heb ik onze BULKtarieven per volle pallet van 70 stuks genoteerd - 1185 x 785 x 800mm (binnen en buiten kraft)

De tarieven hieronder zijn dan ook inclusief transport, exclusief BTW:

70 stuks palletdozen =        6,99 euro per stuk
140 stuks palletdozen =        6,58 euro per stuk