Verpakken dmv een Kartonnen doos

Je zou toch zeggen verpakken met een kartonnen doos, dat kan toch iedereen! Nou dat is ook zo, alleen hoe goed! Dat is dan nog even de vraag.

Voor het verpakken van producten en verzending met kartonnen dozen liggen een drietal verpakkingsregels te grondslag:

  1. Beschermen
  2. Vullen
  3. Bufferen

Beschermen:

Beschermen is de basis van ieder pakket. Dat begint met de vraag welke kartonnen doos zet ik in bij mijn product, is dat een Amerikaanse vouwdoos (fefco 201) of zet ik een Fefco 203 of anderzijds in. Let op want de verschillende modellen hebben ook weer ieder hun eigen extra`s en tekorten. Daarnaast is misschien nog wel belangrijker de vraag welke kwaliteit Karton zet ik in, is dat een 1,5mm enkelgolf of een 7mm dubbelgolf van exportkwaliteit.

In enkelgolf hebben we de kwaliteiten:

  • 1.5mm enkelgolf
  • 2mm enkelgolf
  • 3mm enkelgolf
  • 4mm enkelgolf

In dubbelgolf hebben we de kwaliteiten

  • 5 mm dubbelgolf
  • 7mm dubbelgolf

Afhankelijk van de grootte van de doos en in het bijzonder het gewicht van het te versturen gewicht maakt u deze keuze.

Vullen:

Het vullen van de doos is zeer belangrijk, het is noodzaak kwetsbare producten niet te dicht bij de kant neer te zetten. Zoals u kunt bedenken kan een stoot van de buitenkant het product al beschadigen. Belangrijk is dan ook dat uw zowel in de lengte, breedte en hoogte het product centreert in de kartonnen doos. Dit voorkomt dat tijdens transport de doos een klap kan opvangen. Hoe u het product exact centreert in de doos dat heeft te maken met bufferen.

Bufferen:

Bufferen is niets meer dan het goed vastzetten van uw product met beschermende materialen als Luchtkussenzakjes, Flopak, Schuimkorrels, luchtkussenfolie, Noppenfolie, Karton of anderzijds. Het Bufferen dient er voor dat het product binnen in stoten absorbeert. De makkelijkste manier hiervoor is dit te doen met of Luchtkussenzakjes of nog beter Schuimkorrels. Iedere stoot wordt op zo`n moment geabsorbeerd door de vulmaterialen die je gebruikt. In Theorie (het gebeurt ook) ben je in staat zelfs Porselein met de post te versturen. Zoals hierboven beschreven is het noodzaak het product te centreren in de doos.

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.