Uitleg GolfKarton en kwaliteit

Zoals we eerder hebben kunnen lezen is Karton feitelijk niks meer dan dik papier. Vanaf 180 gram per m2 noemen we papier ineens karton, weliswaar nog dun karton maar daar start het feitelijk. Vanaf 600gram m2 noemen we het dik karton.

Zoals je kunt voorstellen is slechts 180 grams karton heel erg slap en niet geschikt voor het verpakken van kwetsbare pakketten of uberhaupt voor het maken van kartonnen dozen maar daarin wel heel voordelig qua prijs stelling. Omdat er heel pakketten per dag worden verstuurd en feitelijk alles tegenwoordig met de post verzonden wordt is er Golfkarton ontwikkeld, tweeledig; erg voordelig maar ook zeer sterk.

Kartonnen platen

Een beetje afhankelijk van het soort kwaliteit heeft golfkarton als basis 3 lagen. De buitenkant – tussenlaag (wellen) – binnenlaag. Zoals je kunt voorstellen komt de buitenlaag de (outliner) meeste slijtage tegen, Door de bank genomen wordt er voor de buitenkant van Kartonnen Dozen ook altijd de sterkste/dikste laag gebruikt. Meestal zien we dat voor de buitenzijde een kraftlijner wordt ingezet en voor de binnenzijde een mindere laag Testlijner (bestaat voor 80% uit hergebruikt papier).

Als u een kartonnen doos inspecteert zult u opvallen dat veelal de doos aan de buitenzijde ook een donkerdere kleur heeft dan de binnenzijde. In veel gevallen kunt u stellen hoe donkerder bruin de kleur van het karton hoe sterker de kwaliteit, hoe lichter en meer richting grijs hoe meer gerecyclede materialen er gebruikt zijn en veelal de doos ook slapper zal zijn. Of het nu gaat om een enkelgolf, dubbelgolf of eventueel een trippel golf dat maakt veelal niet uit.

 

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.