Tapes voor kartonnen dozen

Zoals al eerder besproken in de blog post op 123Kartonnen Dozen zijn er verschillende manieren hoe een kartonnen doos van verschillende gewichten het beste dicht getaped kan worden. Naast de tape technieken zijn er ook verschillende soorten tape die gebruikt kunnen worden. Elke soort tape heeft weer zijn eigen kenmerken en redenen om te kiezen, zie hieronder een overzicht met alle eigenschappen van de verschillende tapes.

Ten eerste de PVC tape, deze tape is van een erg goede kwaliteit en wordt ook vaak gekozen. Het is een tape die eigenlijk onmisbaar is op eke werkplaats. De PVC tape is heel stevig en heeft een extreem plakkende lijmlaag die bijna op elke ondergrond goed blijft zitten. Deze soort wordt aangeraden om te gebruiken wanneer een pakket over de hele wereld verzonden moet worden. De tape is bestand tegen veel temperatuurschommelingen en zal daarom makkelijk blijven plakken waneer het pakket over de hele wereld wordt verzonden. De minimale temperatuur waar de tape tegen bestand is, is -18 graden Celsius en de maximale temperatuur 40 graden Celsius. Andere positieve bijkomstigheden zijn dat de tape niet rekt, een lange houdbaarheid heeft en er weinig geluid vrijkomt bij het afrollen van de tape.

De tweede tape die erg geschikt is om te gebruiken is de PP hotmelt tape (deze tape is verkrijgbaar op 123Bedrukte Tape), deze tape is kenmerkend door het weinige geluid wat er vrij komt bij het afrollen van de tape. Waarom het ook een goede optie is om deze tape te kiezen voor gebruik is dat de tape een extreem goede eerste hechting heeft. Het is geen goed idee om de tape te gebruiken bij lage temperaturen of bij een lange opslag want de levensduur van de tape is wat korter dan de gemiddelde tape soort. Waneer er naar het milieuvriendelijke aspect wordt gekeken is deze tape een betere keus dan de PVC tape.

Vervolgens de PP acryl tape, dit is een voordelige optie en wordt vaak gekozen na de PVC tape. De tape heeft deze naam gekregen omdat hij een acrylaar belijming bezit. Ook heeft deze tape een low noise, oftewel weinig geluid bij het afrollen van de tape. De eerste hechting van de tape is lang niet zo goed als bij de hotmelt tape maar het voordeel is dat na de eerste hechting de kracht van de hechting alleen maar toeneemt. De tape is wederom bestand tegen grote temperatuurverschillen en bezit over een hele lange levensduur. De tape is goed houdbaar maar als de tape bedrukt is slijt deze vaak wel wat sneller.

Tot slot de meest milieubewuste tape, de papiertape. Wanneer er de behoefte is om een tape te kiezen die beter is voor het milieu dan  is de papier tape een goede optie om plastic vrij in te pakken. De tape heeft een lijmlaag op basis van natuurlijk rubber en waar geen plastic in gebruikt is. Ook al is er geen plastic gebruikt maakt dit geen verschil op de sterkte van het plakken. De bijnaam voor deze tape soort is ook wel eco tape, omdat hij natuurlijk een stuik meer eco friendly is de andere tape soorten.

Alle bovenstaande tapes zijn een geschikte keus voor het dicht tapen van kartonnen dozen. Wanneer de juiste tape technieken in acht worden genomen en de perfecte tape wordt gekozen voor de doos is er een kleine kans dat de kartonnen doos tijdens het verzenden weer open zal gaan.

Advies nodig voor het kiezen van de juiste tape? Neem dan vrijblijvend contact op met 123Kartonnen Dozen.

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.