Rekwikkelfolie / Stretchfolie

Stretchfolie stretchfilm Rekfolie transparant voorgerekt 45 x 600 mtrDeze folie is onmisbaar in de wereld van transport. U vindt deze folie voornamelijk bij het vervoeren van palletladingen. De folie is flexibel en gemakkelijk om de palletlading heen te wikkelen. Het zorgt ervoor dat uw lading niet kan verschuiven op de pallet, daarbuiten is het een extra bescherming. Buiten transparante folie is er ook een zwarte variant die ervoor zorgt dat uw zending minder wordt blootgesteld aan weersinvloeden en diefstal.

De folie kunt u met de hand of machinaal omwikkelen.

Er zijn twee soorten rekwikkelfolies. Geblazen en gegoten/getrokken folie: blown en cast. Een cast-folie is in de meeste gevallen goedkoper dan een geblazen variant. Een blown-film is over het algemeen stugger dan een cast-film en heeft een melkachtige gloed. Een cast-folie is helderder, soepeler en stiller.

De kans op scheuren in de folie heeft alles te maken met de doorprikweerstand. Pallets bevatten vaak dozen of andere goederen met scherpe hoeken. Juist op die hoeken is de spanning in de folie het grootst. Als de folie dan wordt doorgeprikt en scheurt, gaat dat ten koste van de stabiliteit van de pallet. De doorprikweerstand wordt onder meer bepaald door de dikte van de folie. De meest gangbare diktes liggen ergens tussen de 17 en 23 micron. Dat komt overeen met 0,017 tot 0,023 millimeter.

Er bestaat voorgerekte folie en niet voorgerekte folie.

Hoe groter de rek, hoe minder folie nodig is om een pallet te wikkelen. Niet alleen omdat het mogelijk is de folie vier keer zo lang te maken, maar ook omdat de rekkracht groter wordt. Opgerekte folie vertoont de mogelijkheid om de oorspronkelijke lengte weer aan te nemen, waardoor de lading op een pallet nog beter stabiliseert. Dat betekent dat er minder folie nodig is voor hetzelfde resultaat.

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.