Prijsverhogingen/verlagingen in Papier en Kartonindustrie

Zoals bij veel sectoren is net als bij de kartonindustrie de inkoop van de grondstoffen een belangrijk aspect van prijs van een product. Echter nu is het niet zo dat als de grondstofprijs 10% omlaag gaat dat het product ook 10% omlaag gaat. Er zijn tenslotte meer variabelen wat uiteindelijk de kostprijs bepaald. Zo kennen we dit fenomeen in iedere industrie en zo ook in de kartonindustrie.

De prijzen van een eindproduct in de kartonindustrie waaronder een kartonnen doos of doos op maat wordt bepaald door de grondstofprijs, dit heeft te maken met de wereldwijde vraag en aanbod. Hoe meer vraag naar papier en karton hoe hoger de prijs is. Hoe minder vraag (dus meer overschotten) hoe lager de prijs. De prijs voor de kartonindustrie is feitelijk iets wat net als aandelen dagelijks wijzigd, echter zult u als klant van 123 kartonnen dozen daar niet zo heel veel van meemaken. Net als opties op de aandelenmarkt gaan dergelijke prijzen voor langere termijn en worden gemiddeld genomen eens per kwartaal gecorrigeerd.

In deze industrie hanteren de meeste partijen het informatieportaal Euwid aan. Op dit portaal worden contienue de ontwikkelingen in deze branche bijgehouden en gepubliceerd.

 

 

 

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.