Perfect voor ladingen op pallets: omsnoeren!

Een artikel groep wat erg ondergewaardeerd wordt maar zeker niet vergeten mag worden is het onderdeel: omsnoeren. De productgroep omsnoeren valt onder pallets. Omsnoeren wordt gebruikt om zwaar volgeladen pallets stevig te maken zodat ze zo veilig mogelijk vervoerd kunnen worden. Er zijn verschillende manieren hoe de pallets verstevigd kunnen worden, er wordt vaak gekozen voor omwikkelen terwijl omsnoeren ook een heel goed alternatief is.

Omsnoeren wordt voornamelijk aangeraden voor zeer zware en omvangrijke ladingen.  Het is een zeer goed alternatief voor de krimp- en rekfolie omdat omsnoeren een veel kleinere kans heeft om te scheuren en het houdt de goederen goed samen. Omsnoeren is eigenlijk net zo letterlijk als het woord zelf, een pallet volgeladen met kartonnen dozen wordt omwikkeld met een specifiek soort omsnoeringsband. De keus voor omsnoeringsband is ook erg verstandig als er andere soorten voorwerpen op een pallet worden verzonden, denk aan tonnen of planken / buizen.  Wanneer er  omsnoeringsband wordt gebruikt is er vaak de keus tussen  polyesterband of staalband, een stevigere optie is er bijna niet te vinden.

De banden zijn van een erg sterk materiaal gemaakt, het wordt daarom aangeraden om gebruik te maken van een omsnoeringskit wanneer er omsnoeringsband wordt toegepast. De banden zijn hierdoor makkelijk te reguleren en af te knippen bij de benodigde lengte. Wat soms vergeten wordt maar wel erg belangrijk is dat de hoeken waar het omsnoeringsband de doos raakt wordt beschermd met een hoekprofiel. Als dit niet gebeurt bestaat de kans dat het stevige omsnoeringsband in de kartonnen doos snijdt en hierdoor wat beschadigingen achterlaat.

 

Vragen over omsnoeringsband of interesse? Kijk gerust eens bij de product categorie of stuur ons een mailtje!

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.