Pallet zendingen

In deze blog is meer informatie te lezen over: pallet zendingen. Het verzenden via een pallet is een van de makkelijkste manieren binnen de e-commerce om een vracht veilig van A naar B te krijgen. In dit artikel wordt meer toegelicht over de kenmerken van een palletzending en welke verpakkingsmaterialen hier voor nodig zijn.

 

Wat is een palletzending?

De naam zegt het natuurlijk al, een palletzending is een zending die wordt vervoerd op een pallet. Het is een goede keus wanneer er in een enkele zending meerdere pakketten meegenomen moeten worden.

 

Hier wordt niet alleen voor gekozen wanneer er veel / zware dozen worden verzonden maar ook wanneer er veel breekbare of fragiele producten in de doos zitten. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een pallet tijdens de verzending is er meer zekerheid dat de dozen zonder schade aankomen.

 

Soorten pallets.

Er zijn verschillende soorten pallets die gebruikt kunnen worden bij grotere zendingen. Zie hieronder de twee pallets die het meest gebruikt worden. Het materiaal wat het vaakst wordt gebruik voor pallets is hout, zowel geperst als normaal, en kunststof. Ten alle tijden worden er strenge eisen gesteld aan het gebruik van houten pallets. De norm voor het gebruiken van pallets is ISPM 15, deze norm is belangrijk omdat dit het verspreiden van ongedierte voorkomt.

 

In het assortiment van 123Kartonnen Dozen zijn alle pallets behandeld met een ‘Heat Treatment’ en hebben daarom een IPPC-logo op de pallet. Deze voldoen daarom ook aan de ISPM-15 norm.

 

Er bestaan ook kunststof pallets maar in het assortiment van 123Kartonnen Dozen worden enkel (houten) preswood pallets gebruikt.

Palletdozen en tools.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken aan het verzenden op een pallet zijn; palletdozen. Er zijn verschillende palletdozen beschikbaar, ook geschikt voor het gebruik op een presswood pallet. Om het verzenden van meerdere grote palletdozen op een pallet wat stabieler te maken zijn er verschillende tools die uitermate geschikt zijn om de constructie zo stevig mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een omsnoeringsband, door het gebruik hiervan worden de dozen goed bij elkaar gehouden en blijven ze stabiel bij elkaar staan.

Een ander item wat vaak wordt gebruikt bij het verzenden van pellets zijn afdekvellen en krimphoezen. Deze worden gebruikt voor het afdekken van pallets en om te beschermen tegen regen, stof en viezigheid.

Interesse in een palletdoos of pallets? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.