Kartonnen kokers bij 123Kartonnen Dozen

Kartonnen kokers zijn ideaal om langwerpige maar relatief dunne en/of smalle voorwerpen in te versturen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld paraplu’s, plinten, posters enzovoort. Het is erg belangrijk rekening te houden met een aantal punten. Veel pakket en bezorgdiensten(bijvoorbeeld PostNL) rekenen een extra toeslag voor ronde kokers en dat heeft te maken met het feit dat volgens deze pakketdiensten kokers lastig zijn om te vervoeren in de bus. De kokers zijn natuurlijk rond en daarom rollen ze makkelijk door de bus heen, dit brengt veel ongemak met zich mee tijdens het vervoeren. Het is daarom verstandig om hier rekening mee te houden tijdens het aanschaffen van de koker verpakking.

 

Verder geldt er voor kartonnen kokers een toeslag van ongeveer 30mm naar binnen toe die de doppen die wij er standaard bij leveren innemen. Ook dit is een belangrijk aspect om ingedacht te houden tijdens de aanvraag van een offerte voor kartonnen kokers.

 

De tak binnen de kartonnage die verantwoordelijk is voor de productie van kartonnen kokers heet rondkartonnage. Rond komt uiteraard voor uit de vorm van een koker. Bij ons is het mogelijk om kokers tot en met een lengte van 5000mm te bestellen. Maar let op voor kokers met een lengte groter dan 3000mm worden er extra toeslagen berekend voor het transport. Bestellingen onder de €500 ex btw worden ook met een extra transporttoeslag doorgerekend.

 

De maximale dikte die besteld kan worden is +/- 5mm, dit houd in de los van de diameter van de koker zelf er al een toeslag van bijna een centimeter naar buitenkomt. De grootste diameter die gemaakt kan worden is +/- 120mm dit gaat overigens altijd in overleg vanwege het technische aspect dat hier bij komt kijken.

 

Het bedrukken van kartonnenkokers is iets wat helaas nog niet kan. Overigens is dit niet aan te raden want een groot gedeelte van het karton dat word gebruikt om kartonnenkokers te produceren is gerecycled materiaal. Dit gerecyclede materiaal is door de kortere vezelstructuur niet bepaald geschikt voor een mooie bedrukking.

Interesse in het bestellen van een kartonnen koker? Neem vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonnen Dozen voor advies of meer informatie.

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.