Kartonnen dozen op de juiste manier tapen

Wanneer de kartonnen dozen zijn gekocht is het erg belangrijk dat ze op de juiste manier worden gesloten. Hoe stevig of goed de kartonnen doos ook is, zonder goede sluiting zal hij nog niet goed de producten vervoeren. Er zijn verschillende technieken die erg aangeraden worden om te gebruiken voor het sluiten van de kartonnen dozen. Elke techniek is aangepast op het gewicht van de doos. Natuurlijk zijn er ook kartonnen dozen beschikbaar waar er geen tape nodig is om de dozen te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een autolock speedbox waarbij de doos gesloten kan worden met een plakstrip of een magazijndoos waar de doos makkelijk gesloten kan worden met een insteekklep. De tape technieken die onderstaand toegelicht zullen worden kunnen voornamelijk gebruikt worden voor een Amerikaanse vouwdoos. Het is natuurlijk altijd handig om toch ook wat tape te gebruiken voor het sluiten van een magazijndoos voor extra zekerheid tijdens het vervoeren.

 

De eerste tape techniek die toegelicht wordt is voor de lichtere kartonnen dozen tot ongeveer 20 kg. Bij dit gewicht Amerikaanse vouwdozen is het al voldoende als er een enkele strook tape wordt geplaatst over de lengte van de kartonnen doos waar de flappen elkaar raken (aan de onder- en bovenkant). Het is het makkelijkste om deze tape aan te brengen met een tape dispenser. Met de tape dispenser kan er doelgericht worden geplakt en ook een stuk sneller dan wanneer dit met de hand wordt gedaan.

 

De tweede tape techniek is voor de iets zwaardere dozen, tussen de 20 en de 40 KG, bij dit gewicht is het belangrijk dat er wat meer tape wordt gebruikt omdat de doos natuurlijk meer gewicht moet dragen. Hier wordt dezelfde techniek gebruikt als bij de lichtere doos met een extra strook over de breedte van de kartonnen doos. Het is ook weer belangrijk dat dit aan de onder- en bovenzijde van de kartonnen doos gebeurt voor extra stevigheid.

 

Tot slot de zware doos van 40 KG +,  het wordt ook aangeraden om naast het extra tapen hier een stevige kartonsoort voor te gebruiken. Een dubbelgolf is een goede keus voor hele zware dozen omdat op deze manier de inhoud goed is beschermd.  Voor het tapen moet dezelfde techniek worden gebruikt als bij de middelzware doos; een strook over de lengte van de kartonnen doos waar de flappen elkaar raken en daarnaast ook nog twee stroken over de breedte van de kartonnen doos. Hierdoor verschijnt er een soort H vorm en zit de doos goed dicht. Het is wederom verstandig om dit aan de onder- en bovenzijde van de kartonnen doos te doen zodat de doos aan beide kanten goed is beschermd.

 

In een volgende blogpost zal er meer informatie verschijnen over de soorten tape die gebruikt kunnen worden voor het dicht tapen van de kartonnen doos.

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.