Kartonnen dozen bedrukken

Een interessant onderdeel van de branding is  het bedrukken van kartonnen dozen. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om naar de winkel te gaan om producten te kopen en worden deze voornamelijk besteld. Om de ervaring van het ontvangen van deze bestelde producten extra gedenkwaardig en leuk te maken kan het erg interessant zijn om de kartonnen dozen te bedrukken. Een mooie bedrukte kartonnen doos wordt beter herinnert dan een standaard kartonnen doos. Er zijn verschillende manieren hoe de kartonnen doos bedrukt kan worden. Deze zullen in onderstaande blog duidelijk toegelicht worden en hopelijk u overtuigen van het belang van het bedrukken van een kartonnen doos.

Er zijn sowieso heel veel verschillende soorten kartonnen dozen die bedrukt kunnen worden. Elke gewenste standaard kartonnen doos kan bedrukt worden maar er kunnen ook kartonnen dozen op maat gemaakt worden om te bedrukken. Naast kartonnen dozen is het ook mogelijk om verzendzakken te bedrukken. Tegenwoordig wordt er ook vaak voor gekozen om een verzendzak te gebruiken voor het verzenden van zachtere of kleine producten. Een verzendzak kan bedrukt vaak wat voordeliger uitvallen dan een kartonnen doos.

Verschillende druk technieken kunnen toegepast worden om het gewenste resultaat te creëren.  Het verschilt per techniek welke kosten hier aan verbonden zitten. Bij het opvragen van een bedrukte kartonnen doos wordt er altijd een offerte gestuurd waarin de prijs van de bedrukking toegelicht staat.

Flexo bedrukking is de eerste soort die toegepast kan worden, deze bedrukking heet ook wel hoogdruk. De naam verklapt het al maar flexo bedrukking is een flexibele manier om te bedrukken en wordt op grote school toegepast in de verpakkingsindustrie.  Het is een echte kwaliteitsdruk die niet alleen toegepast kan worden op karton maar ook op kunststof of aluminium. Het is wel nodig om eenmalig een stempel te maken, maar deze kan meerdere keren gebruikt worden.

Offset bedrukking is ook een optie, hier wordt gebruik gemaakt van een ouderwetse drukpers en een full-colour bedrukking. Het is echt een realistische bedrukking  met veel verschillende kleuren en wordt daarom ook wel foto realistisch genoemd. Door de hoogwaardige bedrukking is deze optie een goede keus voor het creëren van POS materiaal.

De volgende bedrukking, die ook vaak toegepast wordt, is zeefdruk, dit is een druksoort die niet alleen op kartonnen dozen wordt toegepast maar ook op tassen of t-shirts. Bij deze bedrukking is het ook mogelijk om een eenmalige investering te doen voor een zeef. Een zeefdruk is een stuk minder realistisch zoals bij de offset bedrukking , denk eerder aan een coca cola logo. Ideaal voor wanneer een logo er goed uit moet springen!

Tot slot de digitaal bedrukking, dit is eigenlijk hetzelfde als wat er wordt toegepast op een papiertje wanneer deze geprint wordt maar dan in deze variant op karton. Deze bedrukking is niet heel realistisch want het is moeilijk om op dik karton heel realistisch te printen. De beste keus voor deze bedrukking is een enkelgolf wit karton want dan zal de bedrukking er het beste uit komen te zien.

Wanneer de bedrukkingen zijn toegepast op karton is het mogelijk om een mooie afwerking toe te voegen, op deze manier zal de bedrukking beter op het karton blijven zitten en er ook beter uit komen te zien. Deze afwerking heet een dispersielak en kan zorgen voor een matte of glimmende afwerking.

Vragen over het bedrukken van een kartonnen doos? Neem dan contact op met het team van 123Kartonnen Dozen,  wij staan graag voor u klaar om vrijblijvend een offerte te maken of te adviseren welke bedrukking voor u het beste werkt.

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.