Houdbaarheid tape voor kartonnen dozen

In eerdere blogs is er al veel informatie verschenen over de tape technieken die toegepast worden bij het sluiten van kartonnen dozen en de verschillende tape soorten die hiervoor gebruikt worden. Wanneer de tape eenmaal aangeschaft is om te gebruiken voor het sluiten van kartonnen dozen is het natuurlijk erg belangrijk dat de tape op de juiste manier wordt bewaard. Er zit ook zeker een bepaalde houdbaarheid aan de verschillende soorten tape. Het is meestal het voordeligste om veel tape in een enkele bestelling aan te schaffen, om deze reden moet er ook goed ingecalculeerd worden hoeveel tape er  ongeveer wordt gebruikt per periode.

 

Tape kan het beste bewaard worden in een ruimte waar het niet te warm is en ook niet te vochtig Een gemiddelde temperatuur van ongeveer 20 graden is het meest geschikt om de tape in op te slaan. Hier kan een klein beetje van afgeweken worden met een minimale temperatuur van 18 graden en een maximale temperatuur van 23 graden.  Als de temperatuur hier veel van verschilt is er een grote kans dat de tape sneller gaat scheuren en kapot zal gaan tijdens gebruik.

 

Soms wordt de tape ook bedrukt en wanneer er dan te veel zon op schijnt tijdens het bewaren bestaat er de kans dat de bedrukking sneller gaat vervagen. Daarom is het naast de temperatuur ook erg belangrijk dat de tape op een beschutte plek wordt bewaard goed beschermd tegen zonlicht (UV straling). Om deze reden wordt het ook aangeraden om de tape te bewaren in een afgesloten kartonnen doos of een donkere ruimte.

 

Ook al worden de bovenstaande stappen goed gevolgd is er alsnog een beperkte houdbaarheid op de verschillende soorten tape. Na deze periode zal de tape minder goed plakken of scheuren bij gebruik met een tapedispenser.

 

  • PVC tape / Ongeveer 2.5 tot 3 jaar
  • PP acryl / Ongeveer 1 jaar
  • PP hotmelt / Ongeveer 1 jaar
  • Papiertape / Ongeveer 9 maanden

 

De beschreven houdbaarheid van de tape kan alleen aangehouden worden wanneer de tape op de juiste manier wordt bewaard.

 

Heeft u nog vragen met betrekking tot de houdbaarheid van tapesoorten of over het afnemen van de tape? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonnen Dozen!

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.