Hoge prijzen en langere levertijd dozen (op maat)

Door een schaarste van de verschillende grondstoffen zoals papier, karton, hout en kunststof is er momenteel een enorm probleem ontstaan. Door dit probleem ervaren wij een langere levertijd en een prijsdruk.

De corona crisis heeft als gevolg dat de vraag naar karton, papier, hout en kunststof flink is toegenomen. Er wordt natuurlijk meer online besteld en hiervoor is er meer verzendmateriaal nodig, waaronder; karton. Daarnaast zijn de transport en handelsbeperkingen van invloed, dit heeft een grote invloed op de levertijd en de prijzen van de verschillende producten.

De vraag naar papier is nog steeds heel erg groot, deze vraag is wederom terug te leiden naar de verhoogde vraag voor de e-commerce verpakkingen en daarnaast ook omdat er vaker milieu bewust wordt gekozen voor het inzetten van karton in plaats van kunststof.

De handel heeft in 2020 tijdelijk stil gelegen maar deze is momenteel weer aan het terug groeien naar het oude niveau en hierdoor is er een groot tekort aan containers. Het tekort van de containers heeft weer invloed op de transportprijzen want deze zijn exorbitant gestegen. Wat uiteindelijk ook weer zorgt voor een hogere prijs voor het karton.

De verwachting is dat de tekorten de komende maanden nog even aan zullen houden. Het team van ECOvation zal er alles aan doen om de voorraad op peil te houden en de levertijden zo goed mogelijk te begeleiden en te monitoren. In overleg met u hopen we door deze onvoorspelbare periode te komen.

Heeft u vragen?! Neem dan vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonnen Dozen!

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.