Pro’s en dont’s: verpakken en beschermen met papier.

Als de doos eenmaal is gekocht komt er vaak nog veel meer bij kijken om de producten op een goede manier in te pakken. Er zijn verschillende papieren mogelijkheden om de inhoud in een kartonnen doos te beschermen. De papieren inpakopties hebben verschillende doeleinden, lees hieronder meer informatie over alle verschillende opties. Alle verschillende opvul- en inpakmaterialen zijn verkrijgbaar in de webshop van 123Kartonnen Dozen. Karton is tevens een goede optie voor het inpakken en opvullen van een kartonnen doos met als hoofdreden omdat het beter voor het milieu is dan plastic.

1. Opvullen kartonnen doos.

Wanneer er producten in een kartonnen doos worden geplaatst en er is toch nog een grote leegte is het erg verstandig om deze op te vullen. Anders bestaat er een grote kans dat de producten in de kartonnen doos beschadigen door het heen en weer schuiven van de producten in de doos. De leegte in een kartonnen doos kan opgevuld worden met Sizzlepak of Fillpak TT. Beide zijn gemaakt van papier maar bestaan uit een hele andere consistentie. Sizzlepak is als het ware reepjes papier in zigzagvorm die kant en klaar worden geleverd. Er zijn verschillende kleuren van de Sizzlepak beschikbaar; groen, zwart, geel, wit, rood en de standaard naturel kleur. Het wordt niet aangeraden om Sizzlepak te gebruiken voor hele zware pakketten maar ze zijn perfect voor lichte tot medium pakketten.

Daarnaast de optie Fillpak TT, dit zijn als het ware stevige en grote vellen papier die met de hand of doormiddel van een dispenser in de juiste vorm gevouwen kunnen worden. Dit is een betere keus voor het opvullen van hele zware producten. De proppen / strengen kunnen om de producten in de kartonnen doos heen geplaatst worden en zijn hierdoor goed beschermd. In het assortiment is ook een tafeldispenser te vinden die uitermate geschikt is voor het vormen van strengen van de Fillpak TT. Het papier kan door de machine worden gehaald en gemakkelijk op de juiste lengte worden afgesneden.

Het is altijd een goed idee om er voor te kiezen om de kartonnen doos helemaal op te vullen, op deze manier is de ontvanger ervan verzekerd dat alles in goede orde wordt ontvangen.

2. Beschermen fragiele producten voor verzending.

Soms zijn de producten die verzonden worden heel erg vatbaar voor beschadigingen en moeten ze op een juiste manier worden ingepakt om dit te voorkomen. Zijdepapier is hier de beste optie voor omdat het heel erg zacht is en erg geschikt voor oppervlakken die fragiel zijn. Een pro is om de producten met zijdepapier in te pakken en vervolgens in een kartonnen doos te plaatsen die gevuld is met Sizzlepak. Het opvulmateriaal Sizzlepak kan als het ware gezien worden als een zacht bed voor de producten.

Don’t: wanneer een product ingepakt is in zijdevloei wordt het afgeraden om de producten zomaar in een doos te plaatsen zonder opvulmateriaal want dan is de kans groot dat de producten alsnog beschadigen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer inpaktips; hierover wordt meer informatie gegeven in de volgende blog. Stay tuned!

contact

contactgegevens

Wij zijn maandag t/m vijdag geopend van 09:00 tot 17:00Inschrijven nieuwsbrief

contactformulier


Heeft u vragen of opmerkingen? Vul onderstaande formulier in.